PAKAO SVETLANE KITIĆ: "Bivši muž me toliko tukao da sam molila da me ubije"

Bila je najbolja rukometašica na svijetu, a prema nekim anketama, najbolja svih vremena u tom sportu.

  • Show

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 1

Svetlana Kitić u prošlosti je važila za veliku zvijezdu.

Popularna Ceca je svojevremeno bila reprezentativka Jugoslavije i BiH, iza sebe ima blistavu karijeru, no malo je poznato da je u životu prošla kroz pakao.

U ljubavnom životu nije imala sreće, imala je nekoliko brakova, a u jednom je doživljavala i fizičko nasilje. O tome je sada govorila i prilikom gostovanja na televiziji Kurir.

“Čini mi se da svake godine ima sve više žrtava. I sama sam bila žrtva nasilja i znam koliko mi je snage trebalo da to kažem i priznam. Žrtve često imaju osećaj krivice da su one krive. Ima tu dosta osuda, nerazumijevanja i seljačkih priča”, ispričala je Kitić za Kurir, pa dodala: “Nasilnici su dobro skriveni, od tako velike ljubavi dođete do toga da vas toliko tuče da mislite da će vas ubiti. Na kraju je došlo do toga da sam mu rekla: 'Ubij me više, ja neću ostati s tobom'. Nisam imala rješenje, to su momenti kad se potpuno povučete u sebe, postanete prava žrtva.”

U početku se nije htjela razvesti. “To je trajalo 5-6 godina. To je ta sramota da se razvedeš, pa zbog djeteta, to mi je bio treći brak i trudila sam se svim silama da ga spasim. Djeca znaju, Mara mi je spasila život jednom. Nasilje je nešto čega se ja više ne stidim i otvoreno razgovaram s djecom, moraju da znaju da nisu same”, objasnila je legendarna rukometašica.

Jedan od njenih brakova je, zanimljivo, bio i sa Blažom Sliškovićem.

(Sportske.ba) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...