ALEKSEJ, SIN GLUMCA I REDATELJA DRAGANA BJELOGRLIĆA POZIVA CIJELU SRBIJU NA VELIKE PROTESTE: "Dosta smo nabijali glavu u ekran"

"Treba da izađemo na ulicu u subotu mirno i dostojanstveno i da se suprostavimo svemu što se dešava jer – otimaju nam sve, ali nismo se nadali da će i vazduh i vodu da nam otimaju", kaže Aleksej.

  • Regija

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 2

Glumac Aleksej Bjelogrlić, sin kultne filmske ličnosti, režisera i glumca Dragana Bjelogrlića uputio je poziv mladima da izađu na ekološki protest u subotu i suprostave se svemu “što nam se dešava mirno i dostojanstveno”.

"Dolazi nam subota, imam poruku za moju generaciju i drugare da smo dosta nabijali glavu u ekran i dosta smo pričali da nas se sve stvari koje se dešavaju ne tiču, ovo što nam se sada dešava itekako nas se tiče, svih nas, a pogotovo nas mladih. Koga da se tiče ako ne nas", rekao je na gostovanju u Novom danu na srbijanskoj N1.

"Treba da izađemo na ulicu u subotu mirno i dostojanstveno i da se suprostavimo svemu što se dešava jer – otimaju nam sve, ali nismo se nadali da će i vazduh i vodu da nam otimaju. Treba da se usprotivimo svim tim odlukama mirno i dostojanstveno u subotu", rekao je mladi glumac.

Bjelogrlić je govorio i o svojim ulogama u JDP.

"Kada sam odlučio da se bavim glumom san mi je bio da prve korake steknem u pozorištu, a da sam mogao da biram to bi bila – scena Ljuba Tadić u JDP-u. Čast mi je da tamo tumačim uloge",  rekao je on u u svom prvom televizijskom gostovanju.

Debitovao je kao dječak u filmu "Montevideo, Bog te video". Gledali smo ga u seriji "Žigosani u reketu", u drugoj sezoni serije „Senke nad Balkanom“ tumačio je lik mladog boksera iz Jatagan male. Najmlađi je član JDP, gdje igra i predstavu "Zagreb-Beograd via Sarajevo".

Pogledajte šta je sve rekao sin Dragana Bjelogrlića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...