ZAMJENIK MINISTRA ODBRANE BiH SE BUNI: "Vidjet ćemo ko će da mjeri brade i kakve će brade sad željeti da nose"

Okolić je podsjetio da angažman u Oružanim snagama nije obavezna služba.

  • Mini market

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 1

Zamjenik ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Mirko Okolić ocijenio je da će odluka Ustavnog suda BiH, kojom se praktično odobrava nošenje brada u vojsci, imati velike posljedice po Oružane snage BiH, jer se način njihovog funkcionisanja mijenja političkim odlukama.

Okolić je podsjetio da angažman u Oružanim snagama nije obavezna služba, već se u nju dolazi dobrovoljno i prihvataju se pravila koja su propisana.

"Sad očigledno svako može da nameće svoja pravila. Ipak, brade se neće nositi još neko vrijeme dok se ne izmijene pravilnici. Vidjećemo i ko će da mjeri brade i kakve će brade sad željeti da nose", rekao je Okolić za beogradske "Večernje novosti".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...