SARKAZAM MILORADA DODIKA NA PRESS KONFERENCIJI: "Koliko međunarodna zajednica šalje svojih predstavnika, dođe mi da i mi imenujemo svog specijalnog predstavnika" (VIDEO)

Član Predsjedništva BiH govorio o svom sastanku sa predsjednikom Rusije.

  • Vijesti

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 23

RS ostaje posvećena poštovanju slova Ustava BiH i sve naše akcije će biti nastavljene s ciljem poštivanja Ustava BiH, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u toku današnje press konferencije, koju je održao nakon povratka iz Moskve.

- U skladu s tim, mi ćemo nastaviti sa našim akcijama koje uključuju vraćanje nadležnosti u oblasti odbrane, indirektnih oporezivanja i drugo, kazao je Dodik.

Govoreći o sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, istakao je kako je najviše vremena potrošeno na politička pitanja.

- Rusija je svjedok potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Rusija ima namjeru da aktivno učestvuje u provođenju te svoje uloge. Govorili smo o tome šta se sve do sada radilo na izmjenama Dejtonskog sporazuma, a sada se to iz špekulativnih razloga adresira Republici Srpskoj, dodao je Dodik.

- Predsjednik Putin mi je dao uvjeravanja da Rusija nikada neće priznati visokog predstavnika. Može Christian Schmidt pričati šta hoće, ali Rusija neće podržati njegovo imenovanje, istakao je Dodik.

Kazao je kako ne vjeruje u dobre namjere Britanaca na ovim prostorima. Također, kazao je kako ne vjeruje ni NATO-u.

- Oni su nas gađali bombama, a sada nam kao specijalnog predstavnika šalju čovjeka koji je bio glavnokomandujući kada su nas bombardovali. Naše iskustvo s njima je krajnje negativno i ništa to ne može promijeniti, napomenuo je Dodik.

I ovu priliku je iskoristio za svoj sarkazam.

- Koliko međunarodna zajednica šalje svojih predstavnika, dođe mi da i mi imenujemo svog specijalnog predstavnika, pa neka se on bavi pitanjima u Britaniji. Pa dajte ljudi. Ako nemate drugih način da tim osobama date neku apanažu, nemojte to raditi ni preko nas, izjavio je Dodik,  piše Oslobođenje.

Napomenuo je i kako je sa predsjednikom Rusije govorio i o drugim pitanjima, kao što su pregovori o izmjenama Izbornog zakona "između muslimana i Hrvata", cijena gasa, izgradnja ruskog kulturnog centra u Banjoj Luci i drugim.

Cijelu pres konferenciju možete pogledati u videu.

       

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...