"NAŽALOST, OVO NIJE DOBRO...": Meteorolog Nedim Sladić najavljuje nove vremenske neprilike u Bosni i Hercegovini

Posljednjih dana objavljen je apel stanovništva Bosanske Gradiške čije su njive bile potopljene podzemnim vodama i kad je kiša prestala padati: "Zbog loših iskustava i velikih poplava u prethodnih nekoliko godina, kada smo imali veliku štetu, hvata nas panika u vrijeme svake kiše.

  • Vijesti

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 0

Bosna i Hercegovina mogla bi se suočiti s valom novih, intenzivnih padavina, upozorio je na ovo mladi bh. meteorolog Nedim Sladić.

"Nažalost, ovo nije dobro...", napisao je on na Facebooku.

Potom je dao i kratko pojašnjenje za navedenu prognozu, praćenu grafikonom vremenskih uslova:

"Akumulirane količine padavina po #GFS-u do 10. decembar 2021.  Novi val intenzivnih padavina ponovo izgledan u četvrtak."

Nažalost, BiH ove se jeseni suočila više puta s intenzivnim padavinama koje su, nerijetko, rezultirale poplavama.

Nažalost ovo nije dobro… Akumulirane količine padavina po #GFS-u do 10.12.2021. Novi val intenzivnih padavina ponovo izgledan u četvrtak.

Objavljuje Nedim SladićSubota, 4. prosinca 2021.

  Jutros, Trebižat je prijetio kućama, a jučer smo pisali o poplavi o Kiseljaku.

Posljednjih dana objavljen je apel stanovništva Bosanske Gradiške čije su njive bile potopljene podzemnim vodama i kad je kiša prestala padati: "Zbog loših iskustava i velikih poplava u prethodnih nekoliko godina, kada smo imali veliku štetu, hvata nas panika u vrijeme svake kiše. Tako je i sada, mada situacija nije za paniku, ali ukoliko se ostvare dugoročne prognoze, treba se svemu lošem nadati."

Podsjećamo i da su početkom mjeseca novembra dijelove BiH, a pogotovo Sarajevo zahvatile poplave usljed velikih padavina: Najkritičnija situacija bila je u opštini Ilidža. Vlada KS je tih dana proglasila vanredno stanje, koje se kroz par dana stabiliziralo, piše RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...