POLITOLOG ZLATKO HADŽIDEDIĆ: "Čović, Dodik i Izetbegović su instrumenti za podjelu BiH"

"Stranci nisu dobronamjerni prema BiH", kaže Hadžidedić.

  • Politika

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 6

Dr. Zlatko Hadžidedić, profesor međunarodnih odnosa šokirao javnost analizom pregovora i rečenicom: “Prljava koalicija Rusije, EU i dijelova State Departmenta US uništava BiH!”

No, pojavljuje se Velika Britanija i ovdje šalje Maršala Peacha koji će ovu državu odvesti u NATO, napraviti od nje državu ili je definitivno, uništiti!

"Velika Britanija okreće politiku prema BiH i Zapadnom Balkanu za 180 stepeni! Britanija nam je ovdje napravila rat zajedno s velikim silama, a sada očekujemo da preko jakog čovjeka Britanija spasi državu BiH! Dolazak Maršala Peacha je najvažnija vijest za BiH od 1996. godine. Niko nikada nije poslao tako jakog, važnog oficira u našu zemlju", kaže Hadžidedić.

Prema njegovim riječima EU je imala koncept stvaranja Velike Srbije, Velike Hrvatske i Velike Albanije i danas je blizu da to ostvari! U podjeli BiH, Čović nije upitan; Bakir nije upitan, kao što nije bio upitan ni Alija Izetbegović! Alija je zagovarao podjelu BiH i to su nastavili njegovi nasljednici! Evropa je građena na krstaškom identitetu i to znači eliminacija muslimanskih zemalja!

"U podjelu BiH se upleli Palmer i Escobar! Palmer je direktno u saradnji s prosrpskim snagama! Dodik, Bakir i Čović su odabrani za pregovore! Stranci nisu dobronamjerni prema BiH! Mi smo anomalija i moramo biti izbrisani! Bez garancija NATO-a nema garancije da Srbija neće preći Drinu, ma koliko Vučić govorio da podržava teritorijalni integritet BiH! Peach dolazi da nešto odradi! Ili će podijeliti BiH ili će zaokrenuti taj proces! Kada sam bio u London School of economics pitali su me odakle sam, rekao sam iz Bosne, a oni mi odgovorili: “Ah, to je posljednji ostatak Otomanske imperije", istakao je Hadžidedić tokom gostovanja na FACE TV.

Oko pregovora Izbornog zakona se sklopila čudna koalicija! Odavno Hadžidedić govori da EU ne igra čistu igru!

Na žalost, u našoj zemlji postoji oduševljenost Evropom i EU! Od Lisabonske konferencije imamo Evropu za vratom! Stvoren je koncept pregovora s poglavicama! To je projekat EU! Na početku su Velika Britanija i Francuska vodile igru! Danas EU želi da što prije završi priču s BiH! Imamo duel EU i SAD-a kada je u pitanju prostor Zapadnog Balkana! EU je imala koncept stvaranja Velike Srbije, Velike Hrvatske i Velike Albanije i danas je blizu da to ostvari! Kada je u pitanju podjela BiH, Čović nije upitan; Bakir nije upitan, kao što nije bio upitan ni Alija Izetbegović! Alija je zagovarao podjelu BiH i to su nastavili njegovi nasljednici! Obećan im je jedan mali dio Bosne! Evropa je građena na krstaškom identitetu i to znači eliminacija muslimanskih zemalja! Alija je zastupao stvaranje male islamističke države! Nama su prvo pobacali mape, a niko se nije zapitao odakle nam 1992. milioni etničkih mapa! Tada su ljudi počeli da se prebrojavaju i da se gleda gdje je ko većina! Tako su nastale predratne tenzije! Davno sam napisao poetsku dramu “Pad”, završava ovako: “Bog znade šta smo sve počinili", rekao je Hadžidedić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...