NATO O HELIKOPTERIMA: "Sjedinjene Američke države zdušno podržavaju OSBiH" (VIDEO)

(...) i to je tek još jedan primjer kako NATO članica realizira veliku donaciju, a to je nešto što s NATO saveznicima viđamo iz godine u godinu."

  • Društvo

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 0

"NATO Štab Sarajevo ponosan je što može svjedočiti dolasku helikoptera Huey II", izjavio je komandant Štaba, brigadni general Eric Folkestad.

"Ovo predstavlja ogroman iskorak u tehnologiji i sposobnosti u poređenju s Huey helikopterima kojima Oružane snage (OS) BiH trenutno raspolažu.

Spremnici za gorivo za letenje na većim udaljenostima, modernizovana avionika, sposobnost glasovne komunikacije. Dakle, helikopteri koji su upravo sada iza mene imaju izuzetne sposobnosti", poručio je Folkestad.

Naglašava da su, iz perspektive NATO-a, SAD zemlja koja zdušno podržava OSBiH, i to je tek još jedan primjer kako NATO članica realizira veliku donaciju, a to je nešto što s NATO saveznicima viđamo iz godine u godinu.

"Desetine miliona dolara koji pristižu da podrže lokalnu ekonomiju, da dodaju nove sposobnosti OSBiH. Sve u svemu, danas je jedan sjajan dan", zaključio je Folkestad.

Na svom Twitter profilu oglasila se i Američka ambasada u BiH, iz koje su podsjetili da su danas u Sarajevo stigla četiri potpuno nova helikoptera HUEY II.

U sklopu modernizacije Oružanih snaga BiH, četiri nova helikoptera, HUEY II, stigla su jutros u 8:10 u Sarajevo. Ukupna...

Objavljuje United States Embassy to Bosnia and HerzegovinaSubota, 4. prosinca 2021.

"Ukupni paket uključuje alate, opremu za podršku na zemlji, rezervne dijelove, dvije godine garancije, kao i obuku pilota i održavatelja OS BiH koji rade na održavanju ovog tipa letjelice", poručili su iz Ambasade,  navode Vijesti.ba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...