IGOR CRNADAK UHVATIO DODIKA U LAŽI: "Jedino je Vlada RS imala nadležnost da obezbijedi VIP status Christianu Schmidtu"

Dodikova izjava da Schmidt u Republici Srpskoj nema tretman poput ranijih visokih predstavnika očigledno nije tačna, kaže Crnadak.

  • Politika

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 0

Poznato je da je jedino Vlada RS imala nadležnost i zakonsku mogućnost da obezbijedi VIP status i policijsku pratnju Christianu Schmidtu i zato današnje tvrdnje Milorada Dodika da će se ispitati ko je u ovom slučaju pogriješio predstavljaju zamajavanje javnosti, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je Vlada RS dala Christianu Schmidtu fizičku zaštitu i pratnju Policije RS tokom njegovog boravka u Banjoj Luci 10. novembra 2021. godine, što znači da je Dodik imao skoro mjesec dana da reaguje i traži odgovornost Radovana Viškovića ili nekog drugog, ukoliko je Vlada postupila protiv interesa i utvrđenih stavova RS.

"Dodikova izjava da Schmidt u Republici Srpskoj nema tretman poput ranijih visokih predstavnika očigledno nije tačna, jer se postupanje institucija RS ni po čemu ne razlikuje u odnosu na prethodni period", istakao je Crnadak.

Dodik je danas u Banjoj Luci izjavio da će ispitati ko je obezbijedio pratnju Christianu Schmidtu, visokom predstavniku u BiH, tokom boravka u Banjoj Luci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...