Sport
DESCHAMPS POZVAO VEZNJAKA LAZIJA: Antoine Griezmann zbog povrede propušta rekordni niz u reprezentaciji Francuske
Prije 13 min0
Pronašli smo najlakši recept za najkremastiju tjesteninu, za čiju je pripremu potrebna samo jedna posuda. Čak se i tjestenina kuha u tavi, zajedno s umakom od parmezana, mlijeka i bijelog luka.
Gastro
05. Dec. 2021 05. Dec. 2021
0
Kuhanjem u jednoj tavi tjestenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve okuse, a iako se radi s parmezanom, neće biti preteška ni premasna.
Doživljaj konzumiranja tog jela bit će još bolji ako ga jedete ravno iz tave u kojoj je pripremljen. Usput ćete imati i manje posuđa koje treba oprati. Vrijeme pripreme najkremastije tjestenine je 10 minuta, dok će samo kuhanje trajati oko 20 minuta.
Sastojci za četiri porcije:
- kašika maslinova ulja
- 4 čehnje bijelog luka (samljevenog)
- 5 dl pilećeg temeljca
- 3 dl mlijeka (ili više po želji)
- 2 kašike neslanog maslaca
- 30 dag tjestenine fetuccini ili spaghetti
- so i svježe mljeveni biber
- oko 40 grama parmezana
- 2 kašike isjeckanog peršina.
Postupak:
1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na vatri srednje jačine. Dodajte bijeli luk te uz često miješanje ostavite na vatri jednu do dvije minute dok ne pusti miris!
2. Umiješajte pileći temeljac, mlijeko, maslac i tjesteninu te začinite solju i biberom!
3. Kada zavri, smanjite vatru tako da lagano krčka, uz povremeno miješanje, dok tjestenina ne bude kuhana, oko 10 minuta! Umiješajte parmezan! Ako je umak previše gust, dodajte mlijeka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću! Tjesteninu po želji ukrasite peršunom te poslužite toplu!
SAVJET: U gotovo jelo možete dodati 2-3 kašike pesto umaka.
Dobar tek!
(Zadovoljna.hr)
Sport
DESCHAMPS POZVAO VEZNJAKA LAZIJA: Antoine Griezmann zbog povrede propušta rekordni niz u reprezentaciji Francuske
Prije 13 min0
Svijet
LAGAO JE: Bivši predsjednik Brazila optužen za krivotvorenje podataka o svom cijepljenju protiv covida
Prije 15 min0
Ekonomija
PROMJENA SMJERA: Japan nakon 17 godina napušta politiku negativnih kamatnih stopa
Prije 22 min0
Ekonomija
U BOSNI I HERCEGOVINI RASTU CIJENE GORIVA: "Samo početak onoga što nam tek dolazi"
Prije 28 min0
Gastro
RECEPT STARI, UVIJEK PALI: Napravite hurmašice prema tradicionalnoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
17. Mar. 20240
Gastro
OMILJENO PIĆE POSLANIKA MUHAMMEDA: Nabeez voda pije se za vrijeme ramazana, evo kako se pravi
18. Mar. 20242
Gastro
SITNO I JEFTINO, A HRSKAVO I NEODOLJIVO: Najjednostavniji recept za najukusnije krompire
18. Mar. 20240
Gastro
ZLATNI OBROK DANA: Doručak u Turskoj nije samo gorivo za dan, evo zašto je tako poseban
18. Mar. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.