VUKANOVIĆ OTKRIO IME "REKORDERA": Evo ko je podigao najviše tužbi protiv njega

Iako obojica nominalno pripadaju opoziciji, opće je poznato da se nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović i predsjednik DNS-a Nenad Nešić i najmanje ne podnose. Vukanović nikako ne može da pređe preko činjenice da su Nešić i njegov DNS do nedavno bili dio vladajuće koalicije u RS-u, podržavajući sve što radi i govori Milorad Dodik.

  • Mini market

  • 05. Dec. 2021  05. Dec. 2021

  • 1

Međutim, ni Nešić "ne sjedi skrštenih ruku". Umjesto javnih istupa protiv Vukanovića, Nešić piše tužbe. Upravo o tome Vukanović je posvetio jedan od svojih osvrta.

"Kako je krenula kampanja za vanredne lokalne izbore u Prijedoru, Nenad Nešić samo piše tužbe i pokušava praviti autogolove, ali zbog opšte volje, kako ne bih pravio probleme Goranu Predojeviću, nadam se novom gradonačelniku Prijedora, neću za sada odgovarati na Nešićeve provokacije dok ne prođu izbori." 

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić postaje rekorder, ako ništa drugo onda po broju demantija i tužbi za klevetu koje je podnio protiv mene u kratkom roku, četiri za manje od mjesec dana. Od njegovog advokata Miloša Stevanovića i Advokatske kancelarije Stevanović iz Bijeljine, koja zastupa porodicu Dodik i Mileta Radišića, stigla su još dva zahtjeva za ispravkom teksta – demantija, koja prenosim u cjelosti.

Miloš Stevanović je politički direktor DNS-a, a nedavno je napisao Krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića zbog rušenja Kajaka, pa svako ko sabere dva i dva zna o čemu se radi.

Nešić tvrdi da nema veze sa hotelom na Jahorini, kao ni sa Marketom KORT i velikom zgradom koju je u Istočnom Sarajevu sagradila firma u vlasništvu njegovog rođenog brata Predraga Nešića, napisao je Vukanović u svom blogu, objavivši fotografije pismenih demantija koje je dobio od Advokatske kancelarije Stevanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...