ALEKSANDRU VUČIĆU VOLJA NARODA NIJE BITNA: "Možete me ubiti, neću da povučem..." (VIDEO)

Despot kakav jeste, Vučić tjera inat građanima koji su se pobunili protiv zakona o eksproprijaciji i referendumu i ističe da ne postoji pritisak koji će ga natjerati da povuče sporne zakone.

  • Regija

  • 05. Dec. 2021  05. Dec. 2021

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je pokazao da mu volja naroda koji ne glasa za njega apsolutno nije bitna, piše Direktno.rs.

Despot kakav jeste, Vučić tjera inat građanima koji su se pobunili protiv zakona o eksproprijaciji i referendumu i ističe da ne postoji pritisak koji će ga natjerati da povuče sporne zakone.

"Ja sam u i ispred Arene imao pet puta više (okupljenih ljudi, prim. aut). Ne razumijem šta je smisao toga? Ali tamo nikog nismo blokirali, ovdje ste blokirali ljude. Ne razumijem zašto ste to uradili? I šta ste postigli, šta ste uradili? Ne razumijem smisao, mora neko da mi objasni šta je smisao svega toga. Da maltretiramo ljude po Srbiji? I to da ni sami ne znaju zbog čega. Ne postoji pritisak po kome ću ja da promijenim ili da povučem zakone o referendumu i narodnoj inicijativi, za koje mislim da su odlični. Ne postoji, možete samo da me ubijete. Ili da pobijedite na izborima. Ne postoji", istakao je Vučić u izjavi za medije.

Svojom izjavom Aleksandar Vučić je još jednom pokazao da mu volja narodna nije bitna, već isključivo lični, kao i interes stranih kompanija. Građani koji se bore za zdravu životnu sredinu i opstanak zemlje, vazduha i vode u Srbiji nisu bitni predsjedniku, jer nisu njegovi glasači.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...