BISERI RASUTI PO CIJELOM SVIJETU: Zvizdić u Washingtonu, Čović u Bruxellesu, sve u znaku...

Programom je najavljeno Zvidzićevo obraćanje učesnicima Foruma tokom panela o najboljim primjerima i praksama unapređenja saradnje parlamenata.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić učestvovat će na parlamentarno-sigurnosnom forumu, najavljenom za 6. decembar u Washingtonu, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Ovaj tradicionalni događaj svake godine organizuje nekadašnji član Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i osnivač ovog foruma Robert Pittenger, a okuplja američke kongresmene i senatore, parlamentarce iz cijelog svijeta te eksperte i predstavnike agencija neposredno angažovane u suprotstavljanju aktuelnim globalnim bezbjednosnim izazovima.

Programom je najavljeno Zvidzićevo obraćanje učesnicima Foruma tokom panela o najboljim primjerima i praksama unapređenja saradnje parlamenata.

Predviđeno je također da se predsjedavajući Predstavničkog doma, tokom boravka u Washingtonu radno sastane s više članova američkog Kongresa.

Tokom Foruma bit će razmotrene različite vrste aktuelnih globalnih sigurnosnih izazova, od nezakonite trgovine ljudima i migrantske krize, pranja novca, zloupotreba u ekonomskoj ekspanziji pojedinih zemalja kroz kontraverzne investicije, do posljedica neurokognitivnog rata i upotrebe psihološkog i biološkog oružja.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastat će se danas u Bruxellesu sa poslanicima Evropskog parlamenta.

O aktuelnoj političkoj situaciji u BiH Čović će razgovarati sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Paulom Rangelom, saopćeno je iz parlamenta BiH.

Predsjedavajući Doma naroda održat će sastanak i sa predsjednikom Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta Davidom McAllisterom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...