"OVO JE NAJBOLJA MOGUĆA VIJEST...": Milorad Dodik najavio mogućnost bojkota izbora, oglasio se i Reuf Bajrović...

Burne reakcije nakon Dodikove najave bojkota izbora.

  • Mini market

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 18

Član Predjsedništva BiH Milorad Dodik najavio je moguću blokadu, odnosno neodržavanje izbora u bh. entitetu Republika Srpska.

Takve najave izazvale su burne reakcije na društvenim mrežama.

Kopredsjedavajući Američko evropske alijanse Reuf Bajrović smatra da bi Dodikov najavljeni bojkot izbora bio najbolja vijest za BiH još od 1995. godine.

"Ne postoji način da se opiše koliko bi to veliki dobitak bio za sve normalne građane, posebno ako i Čović uradi isto!", napisao je Bajrović na Twitteru.

Podsjetimo, Dodik je poručio da će se bojkot izbora dogoditi ukoliko se stranci budu miješali u rad Centralne izborne komisije BiH.

On smatra da se to može provesti vrlo jednostavno, na taj način što javne ustanove poput škola ili domova kulture neće ustupiti prostorije kako bi se moglo glasati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...