NUTRICIONISTI IMAJU NOVI PRIJEDLOG: Dodavanje chia sjemenki u vodu može vam pomoći u mršavljenju

Voda je prijeko potrebna za funkcioniranje našeg tijela, a može nam pomoći i u mršavljenju jer pomaže u izbacivanju toksina i masnoća iz tijela.

  • Zdravlje

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Nutricionisti imaju novi prijedlog koji bi mogao pomoći u gubitku kilograma.

Nutricionistice Kerri Ferraioli i Bonnie Taub-Dix navode da u vodu trebate dodati chia sjemenke i da bi vam takav napitak mogao pomoći u mršavljenju.

Voda je prijeko potrebna za funkcioniranje našeg tijela, a može nam pomoći i u mršavljenju jer pomaže u izbacivanju toksina i masnoća iz tijela.

Ferraioli objašnjava da bi dodavanje chia sjemenki u vodu moglo pomoći u mršavljenju jer ove sjemenke imaju dovoljno zdravih masnoća te da se osoba onda može duže vrijeme osjećati sito.

Taub-Dix dodaje da ova zdrava masnoća u kombinaciji s proteinima koji se prirodno nalaze u chia sjemenkama može učiniti da se osjećate prilično siti tokom dužeg vremenskog razdoblja.

Uz to, ova kombinacija neće dovesti do povećanja nivoa šećera u krvi.

U čašu vode dodajte dvije kašičice chia sjemenki i pričekajte tri do pet minuta da sjemenke upiju vodu i omekšaju, piše Eat this.

Ova kombinacija može ličiti na žele, pa možda neće biti svima privlačno. No to je normalno kada chia sjemenke dođu u kontakt s vodom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...