FUNKCIONER SNSD-a TVRDI DA NE ZNA KO MU JE ZAPALIO AUTOMOBIL: “Ne griješite dušu, ne optužujte nikoga”

Ovo je drugi put u posljednja dva i po mjeseca da je gorio automobil koji je u njegovom vlasništvu.

  • Hronika

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Automobil marke Peugeot, vlasništvo Banjalučanina Miroslava Popržena sinoć je u potpunosti izgorio u požaru u centru Banje Luke, a najvjerovatnije je zapaljen.

Ovo je drugi put u posljednja dva i po mjeseca da je gorio automobil koji je u njegovom vlasništvu.

Popržen je inače dugogodišnji i visoki funkcioner SNSD-a. Bio je kandidat ove stranke na prošlim Lokalnim izborima za Banju Luku. Direktor je OŠ “Sveti Sava” i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Banjoj Luci.

Iz PU Banja Luka danas je saopćeno da im je sinoć oko 18.10 sati prijavljeno da je u ulici Srpska, došlo do požara na parkiranom vozilu.

Požar je lokalizovala Vatrogasna brigada Grada Banja Luka.

"Preduzimaju se sve mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja. U požaru nije bilo povrijeđenih. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", saopćeno je iz PU Banja Luka.

Popržen je u kratkoj telefonskoj izjavi potvrdio da je automobil najvjerovatnije zapaljen, ali da on nema predstavu ko bi to mogao uraditi.

"Nemam nikakvu predstavu ko bi to mogao učiniti, da bih upro prstom u bilo koga. Nisam imao nikakvih problema, prijetnji, niti išta slično. Vjerujem da će istraga dovesti do rezultata i rasvijetliti ko je osumnjičeni i kakvi bi eventualno mogli biti motivi", istakao je Popržen, piše Faktor.

Njegov automobil marke Mercedes gorio je i sredinom septembra ove godine.

Policija je tada saoćila da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio uzrok i okolnosti zapaljenja automobila. Popržen je tada na svom Facebook profilu naveo da požar nije podmetnut i da se vozilo “samo zapalilo”.

"Auto jeste izgorio, požar nije podmetnut, sam se zapalio zbog kvara na elektroinstalaciji. Ne griješite dušu, ne optužujte nikoga", napisao je sredinom septembra ove godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...