OGLASIO SE NEDIM SLADIĆ: "Stabilizacija vremena na duže od tri dana je trenutno poput misaone imenice"

Do četvrtka prognoziraju se slabe do umjerene padavine u većem dijelu zemlje, a od četvrtka... Izdato je narandžasto upozorenje!

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Ciklonalna aktivnost nad Mediteranom diktirat će vremenske uslove u Bosni i Hercegovini tokom narednih petnaest dana, zbog čega se nestabilno vrijeme nastavlja tokom cijelog prognoznog perioda, navodi se u srednjoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hodrometeorološkog zavoda.

"Do četvrtka prognoziraju se slabe do umjerene padavine u većem dijelu Bosne i Hercegovine, a od četvrtka do nedjelje izgledne su veće količine padavina, posebno u centralnim, zapadnim, jugozapadnim i južnim predjelima naše zemlje", navodi se u prognozi. 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je i rano obavještenje na moguće obilne padavine na području Hercegovine, centralne i istočne Bosne u periodu od 3 sata u četvrtak (9. decembra) do 6 sati u petak (10. decembra). 

image

/ FHMZ

Od narednog ponedjeljka (13.12.2021) do kraja prognoznog perioda (21.12.2021) padavine su moguće u centralnim, istočnim, i jugozapadnim predjelima Bosne i Hercegovine. Snijeg se očekuje na planinama, a povremeno je moguć i u nižem predjelima centralne, zapadne i jugozapadne Bosne.

Očekivane vrijednosti temperature zraka su u granicama uobičajenih za ovo doba godine. Najhladnija jutra očekuju se u centralnim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosni sa temperaturama između -4 i 1, u ostalim krajevima Bosne od -2 do 3, u Hercegovini od 3 do 7. Danju u Bosni od 1 do 6 u Hercegovini 5 do 10 °C.

Naredno ažuriranje izgleda vremena je 21.12.2021. godine, saopćeno je iz FHMZ-a, prenosi Oslobođenje.

Vremenske (ne)prilike koje su pred nama kratko je prokomentarisao i bh. meteorolog Nedim Sladić. 

"Stabilizacija vremena na duže od tri dana je trenutno poput misaone imenice", naveo je Sladić na svom Facebook profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...