SUSRET NIKŠIĆ I WALTMANS: "Provesti presude Suda za ljudska prava iz Strazbura..."

Nikšić je u razgovoru o posljednjim aktivnostima uputio ambasadora Waltmansa o diplomatskoj inicijativi koju SDP BiH poduzima u parlamentarnim institucijama, kao i u diplomatskim krugovima u EU.

  • Mini market

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić ugostio je danas u prostorijima stranke u Sarajevu ambasadora Kraljevine Holandije Jana Waltmansa.

Nikšić je u razgovoru o posljednjim aktivnostima uputio ambasadora Waltmansa o diplomatskoj inicijativi koju SDP BiH poduzima u parlamentarnim institucijama, kao i u diplomatskim krugovima u EU.

Kako je saopćeno iz SDP-a, Nikšić je iskoristio priliku da prezentira stavove SDP BiH, koji slijede najbolje prakse evropske stečevine o ljudskim pravima, te da u skladu sa tim djeluje i na razgovorima koji se ovih dana vode sa predstavnicima međunarodne zajednice vezane za izmjene Izbornog zakona i Ustava BiH.

Rečeno je kako SDP ne odustaje od provođenja svih presuda u Strazburu, jednakog prava glasa, kao i da insistira na većoj transparentnosti u glasačkom procesu.

Ambasador Kraljevina Holandije Waltmans je istaknuo kako Holandija zagovara reforme izbornog sistema i Ustava BiH koji će ispoštovati sve presude Europskog suda za ljudska prava u Strazburu, zadovoljiti sve standarde iz EU mišljenja, ODIHR i GRECO preporuke.

Waltmans je također naglasio da reforme ne trebaju dovesti do novih etničkih podjela u BiH,  saopćeno je iz SDP-a BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...