LJETNI OKRŠAJ U HOTELU: Niški sud traži da se Bjelogrliću sudi u Beogradu

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog djela i izrazio žaljenje.

  • Kultura

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 1

Postupajući sudija Osnovnog suda u Nišu predložio je da se predmet protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića optuženog za nasilničko ponašnanje nad kolegom delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu kao mjesno nadležnom iz razloga cjelishodnosti.

Odluku o ovom prijedlogu treba da donese Vrhovni kasacioni sud, rekao je za "Tanjug" portparol suda Vladimir Rakonjac.

Prijedlog je postupajući sudija stavio jer su i okrivljeni i oštećeni, kao i svjedoci u ovom postupku svi iz Beograda pa je cjelishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom, dodao je portparol.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnijelo je 26. novembra sudu optužni prijedlog protiv Bjelogrlića jer je krajem augusta u ranim jutarnjim satima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično djelo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest mjeseci, rekao je ranije za "Tanjug" portparol tužilaštva Ivan Marković.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...