AKCIJA NA PARIŠKOM AERODROMU: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo novinara Jamala Khashoggija

Saudijac, osumnjičen za umiješanost u ubistvo novinara Jamala Khashoggija, uhapšen je u u utorak u Francuskoj, navodi BBC News.

  • Svijet

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 1

Khaled Aedh Al-Otaibi uhapšen je na aerodromu Charles-de-Gaulle, javljaju francuski mediji. On je jedan od 26 Saudijaca koje Turska traži zbog ubistva novinara.

Bivši saudijski kraljevski čuvar (33) putovao je pod svojim imenom i zadržan u sudskom pritvoru. Khashoggi, istaknuti kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018. godine.

Saudijska Arabija je saopćila da je bivši novinar Washington Posta ubijen u "odmetničkoj operaciji od tima agenata poslatih da ga ubijede da se vrati u kraljevstvo".

Međutim,  turski zvaničnici su rekli da su agenti djelovali po naređenjima najviših nivoa saudijske vlade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...