ESTRADNI MENADŽER ISPROVOCIRAO ŠTULIĆA: "Nema toga ko se nije ogrebao na moj račun"

"Nema toga ko se nije ogrebao na moj račun", poručio je legendarni frontmen Azre.

  • Estrada

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 1

Branimir Džoni Štulić, tvorac Azre i jedan od najznačajnijih rok muzičara Jugoslavije, odgovorio je na izjavu estradnog menadžera Dragana Kikija Zurovca.

On je, naime, u jednom intervjuu rekao, citiramo: "Interesantno je bilo raditi sa Štulićem. Posljednji koncert je bio u Šibeniku. On je tada, inače, bio ubijeđen da ga prati KGB, da ga juri sovjetska tajna služba... Na pola koncerta je tražio da ga vozim na aerodrom u Zagrebu, otišao je za Utreht i evo ga tamo i dan-danas."

Ova izjava nije prošla neopaženo od strane bivšeg frontmena Azre. Štulić je odogovorio Zurovcu na svoj način:

"Nema toga ko se nije ogrebao na moj račun"

"Nije istina da me igdje vozio, a kamoli na aerodrom (zadnji nastup je bio u Puli, koji tjedan posle Šibenika). Ja sam za tu turneju ‘83. imao Breginu ekipu: Raka Marić je ugovarao svirke, a ovaj Kiki je bio u odvojenoj, kamionskoj ekipi, zadužen za svjetla i utovar i istovar tehnike (bila su dvojica, plus jedan moj čovjek, plus posuđeni vozač). Pred svirku sam se zagrijavao igrajući fudbal na male goliće, tri protiv tri, moja ekipa (čovjek na mikseru i taj sa utovara) protiv Bregine ekipe (ta dvojica i treći koji je pomagao Raki) i uvijek smo ih pobjeđivali, što im nije bilo pravo i bili su veoma ljuti (što je mene iznenadilo), pogotovo jer sam igrao u klompama (što bi tek bilo da nisam igrao u njima), k tome imao sam običaj prosipati štoseve za vrijeme igre (to je što se tiče KGB-a), jer bi se oni onda smijejali i u tom času bi, naravski, stali, a mi smo im na to gol zabijali. Još uvijek je zbog toga ljut i nije mi to zaboravio, pa mi se sada, kao uspješan biznismen, sveti.”

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...