IZETBEGOVIĆ OTVORENO UPOZORIO DODIKA: "Zaigrao si rizičnu igru u kojoj ne možeš pobijediti!" (VIDEO)

Na pitanje da li se plaši sukoba, Izetbegović tvrdi da u BiH uvijek može doći do sukoba, ali da pravog razloga za to nema.

  • Politika

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 20

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za petak posebnu sjednicu o vraćanju nadležnosti, a lider SDA Bakir Izetbegović kaže da je to "ćorsokak". 

- Oni to znaju, rade političku agendu, a mi ćemo to poništiti na Ustavnom sudu. Slijedi politička i pravna borba koju je otvorio (Milorad) Dodik, sve će biti vraćeno na nulu – rekao je Izetbegović u intervjuu za zagrebačku redakciju televizije N1. 

Na pitanje da li se plaši sukoba, Izetbegović tvrdi da u BiH uvijek može doći do sukoba, ali da pravog razloga za to nema. 

Smatra da Dodik igra “rizičnu igru” u kojoj ne može da pobijedi. 

– Ne može podijeliti BiH, neće mu proći pokušaj vraćanja nadležnosti. On će na tome da gradi kampanju. Ako bude nastavio to da radi i da prelazi crvenu liniju, doći će do sankcija, a onda i krugu oko njega. U ovom času je to diplomatski odgovor. Pokušavaju da ga smire i da mu daju nešto, ali vidjeli smo kako je to bilo sa Miloševićem i ostalima – rekao je Izetbegović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...