PRIPREMITE SE ZA NOVI POTOP: Upozorenje zbog obilnih padavina, donosimo vremensku prognozu za narednih nekoliko dana

Na snazi je rano upozorenje zbog obilnih padavina u Hercegovini, u centralnim i jugozapadnim područjima Bosne.

  • Vijesti

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

Narandžasti meteolarm na snazi je od četvrtka u 3 sata ujutro do petka u 6 sati ujutro.

VREMENSKA PROGNOZA

Danas sunčanije prijepodne. Postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak usloviti kišu, na planinama snijeg. U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između -9 i -4°C, a dnevna između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg. Obilnije padavine se prognoziraju u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U noći na petak snijeg i susnježica u Bosni će padati i u nizinama. U jutarnjim satima će biti jakih udara juga. U sjevernim područjima vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5°C, a dnevna između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno s padavinama prijepodne. Većinom će padati snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 2°C, a dnevna između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...