TUŽNA VIJEST: Preminuo najstariji hercegovački partizan, do zadnjeg je dana njegovao baštinu antifašizma

Učestvovao je u organizaciji važnih datuma za vrijeme Jugoslavije, a do zadnjeg dana života je bio aktivni član SABNOR-a

  • Hronika

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 10

U Mostaru je u 96-oj godini nakon kraće bolesti preminuo najstariji hercegovački partizan Mujo Salčin, poznat kao nosilac odlikovanja za zasluge u Narodnooslobodilačkom ratu iz Malog polja kod Blagaja, koji je do kraja svog život njegovao baštinu antifašizma.

Ovaj borac iz Hercegovačke brigade je odlikovanje za zasluge u ratu dobio od vrhovnog komandanta Jugoslavije maršala Josipa Broza Tita, a do kraja života je živio ideju bratstva i jedinstva, kao i ljubavi među narodima. 

Učestvovao je u organizaciji važnih datuma za vrijeme Jugoslavije, a do zadnjeg dana života je bio aktivni član SABNOR-a.

Dženaza će se održati u četvrtak, 9. decembra u haremu Malo Polje u 14:30 sati u skladu sa higijensko-epidemijskom situacijom, piše "Klix".

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...