MAGAZINOVIĆ POZVAO HRVATSKU DA DOKAŽE DA SU SVI JEDNAKI PRED ZAKONOM: "Ovo je test za pravosuđe čiji predsjednik Zoran Milanović javno krši Kazneni zakon"

Šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović podsjetio je na član 4. hrvatskog Kaznenog zakona

  • Mini market

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 3

"Postoje genocidi i genocidi, postoji genocid nad Židovima, postoji genocid u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno jedan događaj je definiran kao genocid. A genocid ima vrlo širok raspon. Postoji Jasenovac. Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Ta priča da je svaka žrtva ista, ni govora. Ne želite da je svaka žrtva ista. Najbolje je reći da je sve isto. Nije.I pitanje je građanske odgovornosti i hrabrosti usuditi se ići u tu gradaciju", kazao je prije nekoliko dana predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, a njegova izjava izazvala je burne reakcije u našoj zemlji.

Hrvatski predsjednik jučer je ponovo relativizirao razmjere genocida u Srebrenici, no posebno je uši zaparala njegova izjava u kojoj se pita da li je onda i u Vukovaru počinjen genocid jer "Hrvati ga tako nikada nisu zvali".

Opravdane, civilizacijske osude iz Sarajeva, Milanović nipodaštava i kaže da "službeno Sarajevo ne postoji", a danas je stigla još jedna "osuda" iz Sarajeva.

Šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović objavio je fotografiju člana 4. hrvatskog Kaznenog zakona.

"Ovo je test za pravosuđe Republike Hrvatske čiji predsjednik Zoran Milanović javno krši Kazneni zakon. Hajde da vidimo da li su svi građani jednaki pred zakonom. Ipak se radi o članici EU. Zaprijećena kazna je 3 godine zatvora", napisao je Magazinović.

Ovo je test za pravosuđe Republike Hrvatske čiji predsjednik Zoran Milanović javno krši Kazneni zakon. Hajde da vidimo...

Objavljuje Sasa MagazinovicSrijeda, 8. prosinca 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...