PROVOKACIJA IZ REPUBLIKE SRPSKE: Lik ratnog zločinca Ratka Mladića u centru Banje Luke

U Beogradu i Novom Sadu u Srbiji su uništavani grafiti sa njegovim likom, dok su pojedini i vraćani nakon uklanjanja.

  • Društvo

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 1

U centru Banje Luke zalijepljen je poster s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Fotografija posvećena zločincu Mladiću je još jedna u nizu provokacija koja dolazi iz bh. entiteta RS, ali i iz Srbije, gdje su aktivisti u posljednje vrijeme započeli sa aktivnostima uklanjanja murala i fotografija posvećenih ovom ratnom zločincu koji služi doživotnu kaznu.

U Beogradu i Novom Sadu u Srbiji su uništavani grafiti sa njegovim likom, dok su pojedini i vraćani nakon uklanjanja.

U Novom Sadu je tako na grafitima bilo ispisano “Ratko Mladić” nakon čega je prepravljeno u “Sraćko Mladić”, a izbrisan je i natpis “srpski heroj”.

Podsjetimo, izvjestioci Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PS SE) pozvali su srpske vlasti da uklone mural u Beogradu sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića i da preduzmu “snažne akcije” protiv veličanja ratnih zločinaca.

Ratko Mladić, bivši komandant Vojske Republike Srpske, osuđen je ove godine pravosnažno pred sudom u Hagu na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...