VISOKI PREDSTAVNIK ŠOKIRAO DRAGANA ČOVIĆA: "Neki žele da se ugradi u Ustav kakvi će biti rezultati izbora!"

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt dotaknuo se danas na pres konferenciji nakon sastanka Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) i pregovora o izmjenama Izbornog zakona u BiH.

  • Mini market

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 7

On se posebno osvrnuo na nedavne izjave Dragana Čovića koji je najavio "mostarski scenarij" za BiH, tj. neodržavanje izbora, ukoliko se ne ispune pojedini zahtjevi u izmjenama Izbornog zakona.

"Ne sviđa mi se taj termin 'mostarizacija BiH'. To ne odgovara mojim idejama demokratije. Učinit ćemo sve da budu ispunjeni svi uslovi za fer i poštene izbore. Ono što, međutim, moram reći je da stičem dojam da neki žele da se ugradi u Ustav kakvi će biti rezultati izbora. To nije demokratski, jer o tome odlučuju građani BiH", kaže Schmidt.

Rekao je da se vode veoma intenzivni razgovori i da je optimističan da će nešto "uspjeti uraditi".

"Alternativa nije da ne bude izbora. Izbora će biti, a pitanje je samo kako će izgledati Izborni zakon u pojedinostima. Uz tri konstitutivna naroda moramo da vodimo računa i o Ostalim, kao i o sigurnosti samih izbora", poručio je visoki predstavnik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...