ČOVIĆEVI MEDIJI U OČAJU: "Skandalozno! PIC ponovo izostavio konstitutivne narode!" 

HMS navodi da je u saopćenju trebalo pisati da se BiH sastoji od "dva entiteta i tri konstitutivna naroda", a izostanak "tri konstitutivna naroda" ocijenio je skandaloznim.  

  • Mini market

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 4

Upravni odbor PIC-a izostavio je u saoćenju “standardnu” formulaciju kako se BiH sastoji od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, što je mostarski portal HMS pod kontrlom Dragana Čovića ocijenio skandaloznim.

Upravni odbor PIC-a još jednom je potvrdio svoje neupitno opredjeljenje za teritorijalni integritet i temeljnu strukturu BiH kao jedinstvene i suverene države, koja se sastoji od dva entiteta, stoji u priopćenju PIC-a. 

Mostarski portal "HMS" konstatira da je, ne prvi put, iz službenog priopćenja izostavljena "nadkrovljujuća odredba Daytonskog sporazuma i Ustava BiH o tri konstitutivna naroda".

HMS navodi da je u saopćenju trebalo pisati da se BiH sastoji od "dva entiteta i tri konstitutivna naroda",  a izostanak "tri konstitutivna naroda" ocijenio je skandaloznim.  

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...