"IZVANREDAN VOJNIK": Šef Generalštaba odbrambenih snaga među 13 poginulih u padu helikoptera

Načelnik Generalštaba odbrambenih snaga Indije Bipin Rawat i još najmanje 12 osoba je poginulo, a jedna osoba je teško povrijeđena u helikopterskoj nesreći koja se danas dogodila u pokrajini Tamil Naduu na jugu zemlje.

  • Svijet

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 1

Rawat je danas putovao na koledž odbrambenih snaga u Wellingtonu u Tamil Naduu kako bi se obratio profesorima i studentima, a helikopter kojim je letio se srušio u blizini Coonoora u Tamil Naduu, j avlja Anadolu Agency.

Indijske zračne snage saopćile su da je u helikopteru bilo ukupno 14 ljudi, uključujući Rawata i njegovu suprugu.

Najmanje 13 osoba je poginulo, uključujući Rawata i njegovu suprugu, a viši časnik zračnih snaga teško je povrijeđen i u vojnoj bolnici u Wellingtonu.

"S dubokim žaljenjem saopćavamo da su general Bipin Rawat, gospođa Madhulika Rawat i još 11 osoba poginuli u nesreći", navodi se u saopćenju.

Pokrenuta je istraga za utvrđivanje uzroka nesreće.

Premijer Indije Narendra Modi rekao je da je general Rawat bio izvanredan vojnik i da je kao prvi načelnik štaba odbrane zemlje radio na različitim aspektima koji se odnose na jačanje oružanih snaga.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...