PREMIJERKA NAJAVILA: Ova država ponovo uvodi restrikcije zbog korone

Nove mjere obuhvataju zatvaranje škola od 15. decembra i restorana od ponoći, 10. decembra.

  • Šareni svijet

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

Danska će ponovo uvesti restrikcije radi suzbijanja epidemije virusa korona, uključujući novu varijantu omikron, saopćila je danas premijerka te zemlje Mette Frederiksen.

Nove mjere obuhvataju zatvaranje škola od 15. decembra i restorana od ponoći u petak, 10. decembra.

Danci su ohrabreni da pređu na rad od kuće i otkažu okupljanja poput proslava Božića.

"Naša procjena je da je moguće zadržati velike dijelove danskog društva otvorenim, zahvaljujući velikoj podršci od vakcina", izjavila je Frederiksenova na konferenciji za novinare.

Ona je ranije više puta rekla da će Vlada učiniti sve da se izbjegne ponovno uvođenje restrikcija, ali je u ovoj nordijskoj zemlji zabilježen dramatičan skok broja novih slučajeva zaraze do rekordnog nivoa u prethodnim sedmicama.

Nivo hospitalizacija i smrtnih ishoda za sada je daleko manji od vrhunaca koji su dostignuti prije godinu dana,  prenosi "Srna".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...