PROCURIO VIDEO: Rasprava o budžetu završila masovnom tučom zastupnika Erdoganove i opozicione stranke...

Rasprava o budžetu u Turskom parlamentu završila se tučom između poslanika.

  • Svijet

  • 09. Dec. 2021  09. Dec. 2021

  • 4

Naime, dok se raspravljalo o budžetu Ministarstva unutrašnjih poslova, došlo je do tuče između poslanika vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP).

Poslanik CHP Burse obratio se ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu i postavio mu pitanje o Sezginu Baranu Korkmazu, biznismenu koji je trenutno u zatvoru u Austriji, suočen sa nizom optužbi u Turskoj i SAD-u, uključujući pranje novca, mito i prevaru.

Glavni opozicionar CHP-a Erkan Ajdin upitao je Sojlua: "Zašto ste ušli u avion Sezgina Barana Korkmaza? Vaša slika je objelodanjena. Rekli ste da nema drugog aviona. Rekli biste predsjedniku.“

Kao odgovor na ovo ministar Soilu je rekao:

"Vi lažete, vi ste prevarant."

Intervenirajući između njih dvojice, zamjenik predsjedavajućeg parlamentarne grupe CHP i potpredsjednik CHP-a Veli Agbaba je pokušao smiriti strasti.

Nakon oštre verbalne rasprave poslanici su ustali.

Prvo je došlo do međusobnog psovanja poslanika, nakon čega je uslijedila tuča...

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...