SUD BIH DONIO ODLUKU: Osumnjičeni za zločine nad civilima srpske nacionalnosti u okolini Sarajeva će...

Senad Gadžo, Nezir Agan, Vahid Alađuz i Suljo Hebib su u ponedjeljak uhapšeni u akciji SIPA-e, a Sud BiH nije prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, te im je odredio mjere zabrane.

  • Društvo

  • 09. Dec. 2021  09. Dec. 2021

  • 0

Odbijen je zahtjev Tužilaštva Bosne i Hercegovine kojim je zatražen pritvor za četvoricu od pet uhapšenih zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad civilima srpske nacionalnosti u sarajevskim naseljima Hrasnica, Butmir i Sokolović-Kolonija.

Sud BiH odbio je prijedlog, a osumnjičeni Senad Gadžo, Nezir Agan, Vahid Alađuz i Suljo Hebib odmah su pušteni na slobodu, a određene su im mjere zabrane, odnosno zabrana putovanja van BiH, te zabrana kontaktiranja sa svjedocima.

Senad Gadžo, Nezir Agan, Vahid Alađuz, Mujo Vatreš i Suljo Hebib su u ponedjeljak uhapšeni u akciji SIPA-e, a po nalogu državnog Tužilaštva.

"Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni, koji su bili pripadnici Četvrte motorizovane brigade Armije RBiH, odgovorni su za zločine počinjene nad više od 100 žrtava, koji se odnose na nezakonito zatvaranje, mučenje, zlostavljanje na izuzetno ponižavajuće načine, tjeranje na prisilan rad, kao i nanošenje tjelesnih i duševnih povreda, koje su na oštećene žrtve ostavile trajne i teške posljedice", saopćeno je ranije iz Tužilaštva BiH, piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...