FUAD KASUMOVIĆ IZAŠAO IZ PRITVORA: Doček mu priredili brojni građani (VIDEO)

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, pušten je iz pritvora Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

  • Društvo

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 2

Podršku mu je pružio veliki broj Zeničana, a Kasumović je odlukom Suda u Zenici pušten nakon što je Kantonalno tužilaštvo Zenica saslušalo sve svjedoke u slučaju "Zenicatrans" te sudu uputio prijedlog za ukidanje pritvora njemu i Vahdetu Drini.

Građani okupljeni ispred zatvora u Zenici su po izlasku Kasumovića iz pritvora skandirali "Fudo, Fudo", vidno zadovoljni što je pušten na slobodu.

Kasumović je bio u pritvoru od 1. decembra kada je uhapšen u akciji SIPA-e, kodnog imena "Zenicatrans". U sklopu ove akcije je uhapšeno ukupno 11 osoba, među kojima je, osim Kasunovića bio i Vahdet Drino, bivši predsjednik Nadzornog odbora JKP "Zenicatrans-prijevoz putnika", kojem je Sud također danas ukinuo pritvor. Sud je Kasumoviću i Drini izrekao mjere zabrane.

Ostali uhapšeni u ovom slučaju su odmah po privođenju pušteni da se brane sa slobode, piše "Faktor".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...