SRBIJA SE PONOVO DIGLA; PROTESTANTI PORUČUJU: "Ništa nije gotovo, sve dok Rio Tinto ne bude protjeran..."

Podsjetimo, u Srbiji su prethodne dvije subote bili blokirani mostovi i saobraćajnice sa zahtjevom da se povuku zakoni o eksproprijaciji i referendumu.

  • Regija

  • 11. Dec. 2021  11. Dec. 2021

  • 2

Pokret Ekološki ustanak i oko 40 drugih organizacija danas je organizovalo novu blokadu puteva na 50 lokacija širom Srbije. Oni poručuju da ništa nije gotovo sve dok se Rio Tinto ne “protera iz Srbije”.

Dešavanja u vezi sa blokadama u Srbiji možete uživo pratiti na TV N1.

Podsjetimo, u Srbiji su prethodne dvije subote bili blokirani mostovi i saobraćajnice sa zahtjevom da se povuku zakoni o eksproprijaciji i referendumu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je u srijedu da ne potpiše Zakon o eksproprijaciji i da ga vrati parlamentu, dok je Vlada, na njegovu inicijativu, Skupštini predložila izmjene tek usvojenog Zakona o referendumu koje su jučer jednoglasno usvojene.

Pokret Ekološki ustanak i oko 40 drugih organizacija ocijenili su da ispunjavanje tih zahtjeva nije dovoljno i najavili su nastavak blokada sa krajnjim ciljem da se kompanija „Rio Tinto“, kako kažu, protjera iz Srbije.

Organizacija „Kreni promeni“ je nakon ispunjavanja tih zahtjeva odlučila da više ne poziva na blokade saobraćajnica, ali je javno pružila podršku organizacijama koje su odlučile da nastave proteste.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...