TRAGIČAN KRAJ POTRAGE U SUSJEDSTVU: Nađeno beživotno tijelo djevojčice iz Turske

Djevojčicu je odvukla jaka struja kada je s majkom pokušala prijeći rijeku i doći u Sloveniju.

  • Hronika

  • 11. Dec. 2021  11. Dec. 2021

  • 0

Potraga za desetogodišnjom djevojčicom iz Turske, koja je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji, završila je tragično.

"Danas oko 12.30 sati beživotno tijelo djevojčice nađeno je 300 metara nizvodno od mjesta nestanka, a pronašli su je djelatnici interventne postrojbe PU istarske. Policija izražava sućut obitelji", rekla je Suzana Sokač, glasnogovornica Policijske uprave Istarske u Hrvatskoj.

Djevojčicu je odvukla jaka struja kada je s majkom pokušala prijeći rijeku i doći u Sloveniju.

Kako neslužbeno piše  Glas Istre, majka je u prelasku preko Dragonje držala djevojčicu, za koju se pretpostavlja da je osoba s invaliditetom, ali, rijeka je odvukla djevojčicu, dok iscrpljena majka nije imala snage izvući se iz rijeke.

Srećom, majku su uspjeli spasiti policajac Mauricio Prelac iz PP Buje, te jedan slovenski policajac te mještanin.

Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, zatražila je azil za sebe i za djecu te je tokom noći prevezena u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...