ALEKSANDAR VUČIĆ UZNEMIRIO REGIJU: Srbija povećava izdvajanja za vojsku za 500 miliona eura

Vučić je istakao da se komplikuje bezbjednosna situacija i u svijetu i u regionu.

  • Regija

  • 11. Dec. 2021  11. Dec. 2021

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija za Vojsku godišnje izdvajati 500 miliona eura više nego do sada. On je u Nišu rekao da su realni zahtjevi Vojske i 700 miliona eura, javlja Srna.

Vučić je istakao da se komplikuje bezbjednosna situacija i u svijetu i u regionu tako da Srbija mora dodatno ojačati svoje vojne kapacitete da bi Vojska Srbije bila odvraćujući faktor za potencijalne agresore i prijatnje.

Vučić je rekao da je u razgovoru sa vojnim vrhom Srbije bilo riječi i o načinima popunjavanja Vojske i najavio da će u narednom periodu uslijediti promjena određenih strategijskih dokumenata.

“Biće utvrđeno na kom nivou snage i sposobnosti Vojske Srbije ćemo moći da budemo zadovoljni”, rekao je on i naveo da će se nastaviti ulaganje u standard srpskih vojnika.

“Vojska Srbije je mnogostruko jača nego ranije, a da li smo zadovoljni? Nismo. Moramo da uradimo još mnogo”, poručio je Vučić.

On je ponovio da do kraja godine dolaze “korneti” iz Rusije koji će znatno ojačati Vojsku Srbije, kao i da će znatno biti uvećano naoružavanje u lovačko–bombarderskoj avijaciji i artiljerskom naoružanju u 2022. odnosno 2023. godini.

Predsjednik Srbije je najavio da će sutra razgovarati sa predstavnicima namjenske industrije Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...