OBRAD KESIĆ NADMAŠIO SEBE: "Amerikanci dali do znanja lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da će, ako bude sukoba, to biti zbog njega..."

Šef Predstavništva bh. entiteta Republika Srpska u Washingtonu Obrad Kesić izjavio je da pozicija Srbije i Republike Srpske u SAD-u nikada nije bila jača i da se u februaru spremaju srpski dani u Kongresu.

  • Mini market

  • 12. Dec. 2021  12. Dec. 2021

  • 22

"U februaru se spremaju srpski dani u Kongresu. Zbog toga raste i Srpski kokus. Kongresmen Claudia Teni je imala niz sastanaka sa srpskim predstavnicima iz Srbije i predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović. U pravom momentu se dogodilo buđenje i aktivizam srpske zajednice, jer je interesovanje članova Kongresa veliko i važan im je svaki glas. Ne pamtim takve aktivnosti od kad sam u Washingtonu uprkos virusu korona", rekao je Obrad Kesić za beogradske Večernje novine.

On je rekao da ni jedan lider u Republici Srpskoj ne prijeti ratom, kazavši da su Amerikanci to počeli da shvataju i da su već dali do znanja lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da će, ako bude sukoba, to biti zbog njega i zbog toga što ne želi da postigne dogovor.

"Uvijek postoji prijetnja da izbije sukob koji niko ne želi. Često se čuje da Milorad Dodik ugrožava mir, iako nijedan lider u Republici Srpskoj ne prijeti ratom. Istovremeno prijetnje ratom stalno stižu od Izetbegovića i Komšića i Amerikanci su to počeli da shvataju", tvrdi Kesić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...