"SB" NA LICU MJESTA; PLENKOVIĆ RAZGOVARAO S KARDINALOM PULJIĆEM: "Pomoć Hrvatske je bila dragocjena..." (FOTO)

Kardinalu Puljiću zahvalio je na njegovim dosadašnjim umirujućim porukama ističući kako i njegova posjeta BiH za cilj ima smanjenje napetosti u toj zemlji.

  • Vijesti

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 2

Hrvatski premijer, koji je u službenoj posjeti BiH, nakon sastanka s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti te zemlje odvojeno je, iza zatvorenih vrata, razgovarao i s čelnicima vjerskih zajednica, a osim s vrhbosanskim nadbiskupom te s poglavarom Islamske zajednice Huseinom Kavazovićem sastao se s mitropolitom dabrobosanskim Nikolajem.

Iz Vrhbosanske nadbiskupije saopćeno je kako je kardinal Puljić Plenkoviću i ministrima u njegovoj pratnji predstavio stanje Crkve u BiH, a posebno u Vrhbosanskoj nadbiskupiji te je istaknuo kako je u toj dijecezi nakon posljednjega rata bilo potrebno izgraditi 60-ak crkava koje su u ratu bile porušene. U obnovi kao i u brojnim drugim projektima značajno je pomogla Hrvatska.

Kardinal Puljić kazao je kako je ta pomoć bila dragocjena, a Plenković je obećao nastavak pomoći Vrhbosanskoj nadbiskupiji posredstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Kardinalu Puljiću zahvalio je na njegovim dosadašnjim umirujućim porukama ističući kako i njegova posjeta BiH za cilj ima smanjenje napetosti u toj zemlji. Plenković je potvrdio kako je Hrvatska spremna pružiti jasnu po dršku Bosni i Hercegovini i kao članica Europske Unije i NATO saveza, javlja Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...