CIKOTIĆ NAKON POTVRĐIVANJA OPTUŽNICE: "Ne osjećam se krivim" (VIDEO)

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 kako je razmišljao o ostavci nakon što je potvrđena optužnica protiv njega.

  • Društvo

  • 14. Dec. 2021  14. Dec. 2021

  • 0

Na pitanje kako se osjeća što mu je potvrđena optužnica, kazao je: “Ne mogu reći da mi je drago”.

Odgovarajući na pitanje da li se iz moralnih razloga treba povući, rekao je je da je legalista, ali da Sud nije tražio bilo kakve mjere ili ograničenja prema njemu.

“Razmišljao sam o tome. Ali, više je praktičnih razloga koji u sadašnjoj političkoj situaciji nameću da nastavim raditi ovo što radim. Optužba tretira period od prije 11 godina na poziciji ministra odbrane i nemam osjećaj potrebe da razmišljam o povlačenju s ove pozicije”, rekao je Cikotić.

Istakao je da se ne sjeća krivim za optužbe koje mu Tužilaštvo BiH stavlja na teret.

Podsjetimo, tužilaštvo BiH tereti Cikotića da je zloupotrijebio položaj i ovlasti dok je obnašao dužnost ministra odbrane BiH.

Cikotić se tereti da je nezakonito pogodovao kupcu na štetu ministarstva kojim je rukovodio, tokom plana izvoza i prodaje viškova zastarjelog naoružanja, streljiva i vojne opreme. U optužnici se navodi da je Cikotić mijenjao ugovor, potpuno nezakonito i mimo zakonske procedure, bez obavještavanja svojih zamjenika, kao i Predsjedništva BiH. Cikotić je od 2006. do 2010. godine bio je ministar odbrane BiH, a u julu 2020. godine je izabran za ministra sigurnosti BiH, nakon što je dotadašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić podnio ostavku.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...