ALEKSANDAR VUČIĆ SE POHVALIO: "Ovo što držim u ruci je novi..."

"To su tablete, a jedna kutija dovoljna je za pacijenta. Imamo za 11.500 ljudi, a bit će za 50.000 ljudi”, rekao je Vučić u videoobraćanju objavljenom na instagram nalogu Budućnost Srbije.

  • Regija

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 7

Novi lijek za koronu američke kompanije MSD danas je stigao u Srbiju. Očekivano vijest je s građanima podijelio niko drugi do predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ovo što držim u ruci je novi lijek. To su tablete, a jedna kutija dovoljna je za pacijenta. Imamo za 11.500 ljudi, a bit će za 50.000 ljudi”, rekao je Vučić u videoobraćanju objavljenom na instagram nalogu Budućnost Srbije.

On je pojasnio da će lijek pomoći ljudima u prvih pet dana nakon pozitivnog rezultata, a namijenjen je prije svega najugroženijima, gojaznijim, dijabetičarima i kardiovaskularnim bolesnicima.

alt

(Foto: Instagram)

“Lijek spašava živote, sprečava smrtnost u ogromnom procentu”, poručio je Vučić, prenio je Tanjug.

Predsjednik je najavio i da se u prvom kvartalu sljedeće godine očekuje lijek američkog Pfizera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...