NEBOJŠA VUKANOVIĆ NEZADOVOLJAN RADOM PRAVOSUĐA: "Ja kad kupim čarape i kaiš odmah pitaju odakle mi i traže račun, a...”

Ovaj poslanik iz Trebinja je ponovio tvrdnju “kako je pravobranilac prodao kuću TE 'Gacko' a i dalje živi u njoj”.

  • Mini market

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 2

Tužilaštvo RS-a dobija tri puta manje para od Zavoda za obrazovanje odraslih što je nedopustivo, ocijenio je danas poslanik Nebojša Vukanović prilikom rasprave o Prijedlogu budžeta RS-a za narednu godinu.

On je opet ukazao na nezadovoljstvo radom pravosudnih organa “imajući u vidu obim kriminala i korupcije”.

"Meni ministar pravde odgovara kako je pravosuđe nezavisno u svom radu. Jeste, ali od poštenja i zakona, ali je zavisno od mafije i kriminala", rekao je Vukanović.

Ovaj poslanik iz Trebinja je ponovio tvrdnju “kako je pravobranilac prodao kuću TE 'Gacko' a i dalje živi u njoj”.

"I dalje nisam dobio odgovore na to pitanje, a ja kad kupim čarape i kaiš odmah pitaju odakle mi i traže račun", dodao je Vukanović.

On je od potpredsjednika NSRS-a Milana Petkovića dobio opomenu jer je ministra pravde nazvao ministrom nepravde.

"Meni lično ne smeta što mi daje etikete. Ja ću svoj posao da obavljam savjesno, časno i po zakonu sve dok sam na ovoj funkciji. Vi morate da znate da postoje tri stuba vlasti. Osim toga, prestanite da donosite presude u ovoj NSRS", poručio je Kasipović.

Nakon toga je narodni poslanik Igor Crnadak rekao da se iz diskusije može zaključiti da RS zaista nema problema sa kriminalom i korupcijom.

"Ispada kao da je korupcija i kriminal izmišljenja naša priča, a tužioci istražuju milionske javne nabavke koje su provedene dok smo mi bili zaključani i najranjiviji. Vi kao da imate povez preko očiju. Da li barem gledate vijesti?", upitao je Crnadak.

On je dodao da je neprihvatljivo to što u budžetu nije predviđeno jačanje kapaciteta borbe protiv korupcije i kriminala.

Narodni poslanici RS-a raspravljaju o Prijedlogu budžeta RS-a za 2022. godinu u iznosu od 4,024 milijardi KM po hitnom postupku, piše Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...