ŠTA SE DOGAĐA U VELIKOJ BRITANIJI: Premijer Johnson ponovno uputio apel (VIDEO)

Poimence je pohvalio određene ljude koji su pomagali u primjeni booster doza, te pozvao ljude da volontiraju u toj aktivnosti.

  • Svijet

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 0

Britanski premijer Boris Johnson ponovno je apelirao na vakcinisnanje nakon što je u zemlji potvrđen rekordan broj od 78.610 dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je još 165 ljudi.

Johnson je tokom poslijepodneva sazvao konferenciju za medije na kojoj je poručio kako je ključno da ljudi odmah prime booster dozu vakcine.

"Svaka osoba koja zavrne rukav kako bi se vakcinisala pridonosi nacionalnom zalaganju",  rekao je Johnson.

Poimence je pohvalio određene ljude koji su pomagali u primjeni booster doza, te pozvao ljude da volontiraju u toj aktivnosti.

Johnson je također pozvao ljude da nose maske, prozračuju prostorije i testiraju se ako idu na događaj s puno ljudi.

Direktor engleskog javnog zdravstva Chris Whitty također je rekao da će rekordi često biti rušeni u sljedećih nekoliko sedmica.

Rekao je i kako zaraze varijantama delta i omikron izazivaju dvije odvojene epidemije, navodi HRT.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...