ČENGIĆ UPOZORAVA: "Vlada Federacije BiH nema parlamentarnu većinu niti zna šta zapravo želi..."

"Nemate zakone koji ispunjavaju 14 tačaka mišljenja Evropske komisije", kazao je Čengić.

  • Politika

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 1

"Suštinski zakoni pokazuju da Vlada FBiH nema parlamentarnu većinu niti zna šta zapravo želi", istakao je Irfan Čengić, zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH, u emisiji Odgovorite ljudima FTV-a.

"I to je najveći njihov poraz. Nema zakona o doprinosima, nema zakona o porezu na dohodak, nema novog čitavog zakona o pripadnosti javnih prihoda, nema krivičnog zakona, zakona o prekršajima, nema zakona o zdravstvenom osiguranju, nema zakona koji rješava dugove bolnice. Evo osam zakona sam nabrojao, strateških, koji nisu došli. Nemate zakone koji ispunjavaju 14 tačaka mišljenja Evropske komisije. Konaković i ja smo morali danas predložiti zakon koji je ustvari Vlada trebala da predloži. A niko neće pričati o usvojenim zakonima, pričaju o blokadama i slično."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...