GORI NA BLISKOM ISTOKU: Izraelski raketni napad na Siriju, ima mrtvih...

Navodi se da je Izrael ispalo nekoliko projektila prema okupiranom sirijskom Golanu i ciljao nekoliko pozicija na jugu zemlje.

  • Svijet

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 0

U izraelskom raketnom napadu na Siriju ubijen je jedan vojnik, objavila je državna agencija SANA, pozivajući se na vojne izvore.

Navodi se da je Izrael ispalo nekoliko projektila prema okupiranom sirijskom Golanu i ciljao nekoliko pozicija na jugu zemlje.

Dodaje se da je sirijska protuzračna odbrana „oborila većinu projektila“, rekao je izvor, koji je naveo da je „agresija prouzrokovala smrt vojnika i materijalnu štetu“.

Otkako je u Siriji 2011. izbio rat, Izrael je izvršio stotine napada na mete koje kontroliše režim iz Damaska, ali rijetko to objavljuje i komentariše.

Skoro pola miliona žrtava

Ranije ovog mjeseca, sirijska vojska rekla je da je izraelski borbeni avion ispalio projektile na luku Latakia, oštetivši kontejnere.

Krajem novembra, u izraelskom napadu projektilima za zapadu provincije Homs ubijeno je pet osoba, prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava.

U ratu u Siriji od 2011. je poginulo skoro pola miliona ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...