ZDRAVIJI JE OD KUPOVNOG: Napravite sami povrtni začin

Zašto kupovati začin u prodavnici kada možete da napravite domaći koji ne sadrži vještačke boje i pojačivače ukusa.

  • Gastro

  • 17. Dec. 2021  17. Dec. 2021

  • 0

Ovaj domaći povrtni začin biće savršen dodatak domaćim jelima i supama. Pripremite ga sada kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći dio godine.

Sastojci:

500 g mrkve

250 g pastrnjak

1 veći korijen celera

list peršuna i celera

so

Priprema:

Šargarepu, celer i pastrnjak oprati i oguliti, zatim samljeti ili izblendirati (lišće nožem isjeći).

Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promiješati.

Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suhog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru, piše noizz.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...