MUDROST GLUMAČKE VELIČINE JOSIPA PEJAKOVIĆA: "Biti konstitutivan znači biti glup, neobrazovan, tupko…"

Glumačka veličina se na početku obraćanja prisjetila Sarajeva, kojim je nekada šetao prije 50 godina.

  • Društvo

  • 18. Dec. 2021  18. Dec. 2021

  • 0

Legendarni glumac Josip Pejaković večeras je gost kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku.

Glumačka veličina se na početku obraćanja prisjetila Sarajeva, kojim je nekada šetao prije 50 godina.

“Kada sam prije 50 i kusur godina išao od Baščaršije do Marijinog Dvora ni sanjao nisam da će Sarajevo biti mjesto svih mojih nesporazuma! Sarajevo ti je, prijatelju, ko plaha i nezasita ženska – što joj više daješ ona više traži!

“U ovom gradu se sve slaže, a sve protivi! U isto vrijeme čuješ mujezina sa džamije i crkvena zvona! Tri meni, dva njima, a državi jok i tako punih 450 godina!

Čuje se i zveket novca – Tri meni, dva njima, a državi jok i tako punih 450 godina!”, u svom maniru je govorio Pejaković.

Navodi da samo u “Rajvosa” nema sukoba tamo se i murija i lopovi slazu!

“Samo u Rajvosa važi stara bosanska: “Samo pošteno, pa ko koga prevari!” Tako ti je, moj Senade, bilo u Rajvosa kad je Bog po zemlji hodao!”, kaže.

Navodi suštinski, da zahvaljujući Dejtonskom nesporazumu Sarajevo više nije grad po kojem Bog hoda!

Potpisali su gnusni i najodvratniji papir koji se zove Dejtonski sporazum kojim se Bosna lomi na dva entiteta! To su učinila trojica, učinila ono što nisu uspijeli ni Turci, ni Austrougrai ni Njemci!

“Sarajevo je najveća žrtva tog dejtonskog nesporazuma! Krvavom i nepotrebnom podjelom BiH na dva entiteta, Sarajevo je izgubilo!

Hrvati i Srbi pokazujući visoki stupanj retardiranosti šalju Tuđmana i Miloševića na pregovore! Potpisali su gnusni i najodvratniji papir koji se zove Dejtonski sporazum kojim se Bosna lomi na dva entiteta!

Alija je desnom rukom i nalivperom “Pelikan” stavio potpis na sporazum u kojem piše da BiH nije Republika jer je to mjesto prepustio drugoj republici! Dejton je najodvratniji dokument u historiji dogovaranja!

Ostali su samo konstitutivni narodi! Biti konstitutivan znači biti glup, neobrazovan, glupan, tupko koji misli da će mu konstitutivnost donijeti posao kojeg nema! Mi nekonstitutivni ostajemo u poziciji u kojoj ostajemo! Jevreji su u Sarajevu gradili i širili kulturu!”, ističe Pejaković…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...