TAČNA INFORMACIJA: VTP potvrde se ne uvode u FBiH

NAPOMENA: Portal "Slobodna Bosna" je 19. 12. 2021. objavio vijest pod naslovom "U FBiH OD SUTRA OBAVEZNE VTP POTVRDE: A to znači da će...". Analizom portala "Raskrinkavanje" utvrđeno je da se u naslovu i tekstu nalaze netačne informacije. Naime, netačne su bile informacije da se u FBiH od 20. decembra uvodi pravilo “vakcinisan-testiran-prebolio (VTP)”, odnosno da će svi zaposlenici/ce u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama, morati ispunjavati jedan od ova tri uslova pri dolasku na radno mjesto. Ta odluka vlade je na sjednici 2. 12. 2021. stavljena van snage.

  • Vijesti

  • 19. Dec. 2021  27. Dec. 2021

  • 1

Vlada FBiH je na sjednici od 2. 12. 2021. donijela zaključak kojim je preporučila vladama kantona da u skladu sa epidemiološkom situacijom u kantonima uvode VTP pravilo, te je u skladu s tim stavljen van snage dio važećih naredbi koji se odnosio na uvođenje ovog pravila u određene ustanove od 20. decembra u FBiH. 

Vladama kantona, odnosno kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva, naređeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog štaba FMZ-a. 

Krizni štab FMZ-a je zadužen da, prije isteka roka, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka, te Vladi dostavi prijedlog novih.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...