RODITELJI NASILNIKA KOJI JE UDARIO ŠIPKOM MAMU I BEBU OTKRILI DETALJE: "Puno je pio, znao se često i drogirati..."

U naselju se ničim nije moglo zaključiti da se dogodio strašni zločin, jer se nedjeljno prijepodne odvijalo po ustaljenom obrascu.

  • Hronika

  • 19. Dec. 2021  19. Dec. 2021

  • 0

Nakon zadnjeg u nizu nemilih događaja u Piškorovcu, gdje je u subotu otac metalnom šipkom udario suprugu i dječaka starog 20 dana, posjetili smo naselje nekih 15-naestak kilometara od Čakovca.

U naselju se ničim nije moglo zaključiti da se dogodio strašni zločin, jer se nedjeljno prijepodne odvijalo po ustaljenom obrascu. Muzika je treštala se nekoliko prozora, a mještani su iskoristili sunčani dan da se prošetaju naseljem. Ubrzo smo saznali gdje je došlo do porodičnog nasilja. Stigli smo do kuće u kojoj je u subotu oko 13,30 sati suprug udario suprugu koja je u naručju držala dijete staro 20-tak dana, piše 24 sata.hr.

"Vidio sam nevjestu kad je istrčala iz kuće držeći dijete staro tri sedmice u naručju i zvala pomoć. Odmah sam uzeo bratića iz njenih ruku i odvezao ga u Županijsku bolnicu u Čakovec. Šogorica je drugim autom prevezena u bolnicu", kazao nam je muškarac (23), inače brat osumnjičenog (27) za porodično nasilje.

Kuća u kojoj je došlo do nasilja nalazi se u dvorištu roditeljske kuće.

U razgovoru sa roditeljima osumnjičenog, saznali smo da to nije prvi slučaj nasilja u porodici njihovog sina. Rekli su nam da je on bio nezadovoljan bračnim stanjem, ali i da je redovno konzumirao alkohol i znao se drogirati. Potvrdili su nam da je i kritičnog dana bio pod uticajem alkohola i opijata. Pričaju kako je svađa izbila iz razloga što majka mališana nije odvela ljekaru jer je bio prehlađen.

On joj je to prigovarao i onda je došlo do žestoke svađe. Sigurni smo da nije želio nauditi djetetu već je šipku koju je imao potegnuo na ženu koja je držala dijete, ne razmišljajući o posljedicama. Čujemo da su unuk i snaha dobro i da nisu teško povrijeđeni, govore nam roditelji osumnjičenog, dodajući kako nije u redu da se tako ponaša i napada ženu, što mu nije prvi put. Majka je nadodala da se trebao rastaviti ako nije zadovoljan.

Brat od osumnjičenog nas je odveo 10-tak metara dalje, do kuće u kojoj su se redovito dešavale horor-scene. Jedina prostorija u kojoj se nalazi i dječiji krevetac bila je sva u totalnom neredu, vjerovatno nastalog zbog nemilog događaja.

Osumnjičeni i njegova supruga imaju i djevojčicu staru godinu i pol koja se nalazi kod majčine sestre u drugom dijelu naselja, otišli smo tamo da pokušamo saznati kako je djevojčica, ali niko iz brojne porodice nije bio raspoložen za komentar. Za dijete su rekli da je dobro i da spava. Do kuće u kojoj živi sestra stradale žene koja je uzela na skrb djevojčicu dok socijalne službe ne raspetljaju cijelu situaciji dovela nas je majka osumnjičenog. Nismo primijetili da su zbog nasilja odnosi dvije porodice zategnuti.

Prema riječima Marine Soldat, iz Pu međimurske dijete i majka su stabilno i noć su provele mirno, ali ostaju i nadalje u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Muškarac je uhapšen i nalazi se na kriminalističkoj obradi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...