OPOZICIJA KAO SVJEDOK: Zbog napada na ustavni poredak osumnjičena Željka Cvijanović i...

U svojstvu svjedoka narednih dana bit će saslušani i predsjednici ostalih opozicionih stranaka u RS-u, a već sutra će biti ispitan Nenad Nešić (DNS).

  • Vijesti

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 5

U okviru istrage zbog napada na ustavni poredak Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas je u svojstvu svjedoka saslušan Goran Selak, predsjednik opozicione Socijalističke partije Srpske (SPS).

Selak je nakon davanja iskaza kazao da mu je Tužilaštvo predočilo kako su osumnjičeni predsjednici političkih stranaka koji su predlagači spornih zaključaka o povlačenju nadležnosti na entitetski nivo.

Među osumnjičenima su i šefovi klubova stranaka u Narodnoj skupštini RS-a koje su glasale za zaključke te Željka Cvijanović kao predsjednica entiteta koja se tokom sjednice više puta obraćala na spornoj sjednici.

"Rekao sam da moja stranka nije učestvovala u glasanju o vraćanju nadležnosti. Mi smo stava da moramo razgovarati, da se vidi koje su nadležnosti prenesene na neustavan način i kojom procedurom se mogu vratiti na RS", kazao je Selak.

Ipak, Selak je zaključio kako smatra da nije bio napad na ustavni poredak, piše Klix.

U svojstvu svjedoka narednih dana bit će saslušani i predsjednici ostalih opozicionih stranaka u RS-u, a već sutra će biti ispitan Nenad Nešić (DNS).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...