NASTAVAK SASLUŠANJA U PREDMETU "NAPAD NA USTAVNI POREDAK": Predsjednik SDS-a Mirko Šarović stigao u Tužilaštvo BiH...

Kako je poznato, Tužitelaštvo BiH ranije je u okviru istrage zatražilo određene informacije, uključujući i one koje se odnose na Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima, a koji je u međuvremenu usvojio NSRS.

  • Vijesti

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 0

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović stigao je danas na saslušanje u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u vezi s predmetom “napad na ustavni poredak”, javlja N1.

Predsjednik SPS-a Goran Selak saslušan je u ponedjeljak kada je rekao da su osumnjičeni predsjednici svih političkih partija u RS-u u predmetu koji se vodi protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela “napad na ustavni poredak”.

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine se provode aktivnosti u vezi s predmetom koji se odnosi na zaključke Narodne skupštine RS-a (NSRS) od 10. decembra o prenosu nadležnosti s državnog na entitetski nivo RS, i bit će nastavljene i u narednom periodu.

Kako je poznato, Tužlaštvo BiH ranije je u okviru istrage zatražilo određene informacije, uključujući i one koje se odnose na Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima, a koji je u međuvremenu usvojio NSRS.

Također, NSRS je na posebnoj sjednici 10. decembra usvojio više zaključaka kojima povlači ranije date saglasnosti na uspostavljanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, kao i nadležnosti u oblasti odbrane i sigurnosti, te indirektnih poreza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...