“RUSKA FEDERACIJA JE PRIJATELJ BIH”: Počeo sastanak Bisere Turković sa Sergejom Lavrovom

Lavrov je u kratkom uvodnom obraćanju kazao kako je u odnosima dvije zemlje urađeno mnogo tokom 25-godišnjeg perioda saradnje, posebno u oblastima ekonomskih odnosa, trgovine i investicija.

  • Vijesti

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 1

Ruska Federacija je prijatelj Bosne i Hercegovine, kazala je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na otvaranju sastanka sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom koji se održava danas u Sochiju.

Ministrica je naglasila važnost obilježavanja 25. godišnjice diplomatskih odnosa između dvije zemlje te podsjetila kako je Ruska Federacija jedna od prvih zemlaja koja je priznala nezavisnost BiH.

“To znači da ste uvijek otvoreni i puni razumijevanja za zemlje koje trebaju podršku, ali i one čije postojanje je bazirano na pravdi i dogovoru i zmeđu različitih etničkih grupa i natoda koji žive u BiH”, kazala je Turković.

“Ruska Federacija je prijatelj BiH”, dodala je.

Turković je također podsjetila na nedavno otvaranje Ureda Ruske ambasade u Banjoj Luci, izrazivši očekivanje da će uslijediti i otvaranje kulturnog i humanitarnog centra.

Lavrov je u kratkom uvodnom obraćanju kazao kako je u odnosima dvije zemlje urađeno mnogo tokom 25-godišnjeg perioda saradnje, posebno u oblastima ekonomskih odnosa, trgovine i investicija.

“Naši predstavnici dobro sarađuju na terenu međunarodnih organizacija i to trebamo istaći”, naglasio je.

Sastanak je zatvoren za medije, a nakon susreta se očekuje obraćanje ministara, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...